driving f road family adventure travel geothermal hiking hot spring Iceland kerlingarfjoll Latest

Miten vierailla Kerlingarfjöllissä ja Hveradalirin geotermisellä alueella, Islannissa

Vaellus Kerlingarfjoll ja Hveradalir Islanti

Kerlingarfjöll on vuorijono, joka sijaitsee Islannin keskustassa. Hveradalir, joka on höyrytysaukkojen, kiehuvien muta-altaiden ja sateenkaarenväristen kuumien lähteiden geoterminen ihmemaa, on vuorattu tällä vuorijonolla.

Retkeilyreittien, ruosteisten vuorien ja höyryjen pilvien yhdistelmä muodostaa Islannin yhden ainutlaatuiset retkeily- ja valokuvauskohteet.

Kerlingarfjöll sijaitsee Islannin keskustassa, ja siihen pääsee vain ajamalla karheilla, soraisilla F-teillä. Täältä pääsee joko vuokraamaan four × 4, ottamaan bussi tai liittymään kiertueelle.

On jotain erityistä ajettaessa vähän liikenteessä olevilla, päällystämättömillä teillä Islannin sydämen läpi. Juuri oleminen täällä tuntuu kuin seikkailu. Ja matkan varrella näet loputtomia näkymiä karuista maisemista ja kaukoista, jäätikköjen ylittämistä vuorista, joita monet vierailijat eivät koskaan näe.

Tämä saattaa olla vain Islannin matkasi kohokohta.

Näin voit tee se.

Tietoja Kerlingarfjöllistä

Kerlingarfjöll on yhdistelmä kahta sanaa: Kerling, joka tarkoittaa vanhaa naista, ja fjöll, mikä tarkoittaa vuorta. Legendassa kerrotaan, että nainen troll käveli alueella ja kun aurinko nousi, hän kääntyi kiveksi. Joistakin täällä olevista retkeilyreiteistä on mahdollista nähdä kivinen pylväs, jota kutsutaan myös Kerlingiksi.

Islannin ylängöt ovat karu, asumaton alue, joka hallitsee Islannin keskustaa. Ylämaassa sijaitseva Kerlingarfjöll, 10 000 vuotta vanha vuorijono, joka muodostui tulivuoren toiminnasta. Näiden ryoliitti-vuorien kanssa sekoitettuna on lukuisia kuumia lähteitä, jotka värittävät maan punaista, vihreää ja keltaista

Kerlingarfjöllin vuoret näyttävät hyvin samankaltaisilta kuin Landmannalaugarissa, toisessa alueessa, joka on kuuluisa ryoliittien vuoristoon.

useimmat geotermiset alueet Kerlingarfjöllissä ja Hveradalirissa ovat tunnetuimpia. Hveradalir on paikka, jossa voi nähdä höyrytysaukkoja, kuplivia kuumia lähteitä ja kiehuvaa mutaa.

Kerlingarfjöllia voi tutustua ympäri vuoden ja se on suosittu retkeilijöille kesällä ja moottorikelkkareita talvella.

<img class="aligncenter size-full wp-image-35991" src="https://travelnoteschina.com/wp-content/uploads/2019/07/1564180503_430_miten-vierailla-kerlingarfjollissa-ja-hveradalirin-geotermisella-alueella-islannissa.jpg" alt="  Islanti vaellus "leveys =" 1300 "korkeus =" 867

Kuinka päästä Kerlingarfjölliin

Kerlingarfjöll pääsee vain ajamalla päällystämättömille F-teille. Näillä kapeilla, sokalla teillä ajamiseen tarvitaan joko four × 4, käy linja-auto tai liittyä kiertueelle.

Tässä on Kerlingarfjöll kartalla. Kerlingarfjölliin pääsee F-35: llä (jota kutsutaan myös Kjolur Route tai Kjalvegur Street), joka yhdistää Blönduósin pohjoiseen Gullfossiin ja etelään kultaiseen ympyrään.

Tämän kartan käyttö: Napsauta välilehteä kartan vasemmassa yläkulmassa nähdäksesi kerrokset (mielenkiintoiset paikat ja ajoreitit). Voit piilottaa tai näyttää kerroksia napsauttamalla valintamerkkejä. Jos napsautat kartan kuvakkeita, saat lisätietoja jokaisesta mielenkiintoisesta kohdasta.

Jos napsautat tähtikuvaa kartan otsikon vieressä, tämä kartta lisätään Google Maps -tiliisi. Voit tarkastella sitä puhelimellasi tai tietokoneellasi avaamalla Google Maps, napsauttamalla valikkopainiketta, siirtymällä kohtaan Paikat, napsauttamalla Maps ja näet tämän kartan luettelossasi.

Astuen tänne 4 × four

Ajoetäisyydet ja ajat

Reykjavik ja Kerlingarfjöll: 185 km, Three – 4 tuntia
Gullfoss Kerlingarfjölliin: 70 km, 1,25 – 2 tuntia
Pohjois-Islanti (jossa F-35 täyttää reitin 1) Kerlingarfjölliin: 120 km, 2–3 tuntia

Ajoajat voivat vaihdella riippuen ajoneuvosi, kokemuksestasi ajamatta päällystämättömiä teitä ja teiden kunnosta. Tieolosuhteet voivat muuttua kuukaudesta toiseen ja vuodesta toiseen säästä ja ylläpidosta riippuen.

Kokemuksemme

Ajoimme koko F-35: n pituuden kesällä 2019. Ajoimme Kia Sorrentoa, joka on luokiteltu kuin four × four, ja vuokrayritys Hertz sallii sen ajamisen F-teillä.

Yleensä F-35 oli paljon paremmassa kunnossa kuin odotimme. Tie on suurimmaksi osaksi riittävän leveä kahdelle autolle ja karkea, mutta ei liian kivinen tai kova.

Tien kulku Gullfossista Kerlingarfjölliin (F-35: n eteläosa) oli erinomaisessa kunnossa: erittäin sileä. , helppo ajaa, ja voimme ajaa kohtuudella nopealla tahdilla.

Kerlingarfjöllistä Pohjois-Islantiin tie oli paljon tiukempi, ja siinä oli joitain erittäin kuoppia osia ja yksi joki ylitti.

Mutta mikä uskomaton ajaminen! Saat todella tunteen, että olet keskellä mitään. Puolentoista tunnin ajomatkan päässä Gullfossista Kerlingarfjölliin näimme yhteensä four autoa (näimme paljon enemmän seuraavana päivänä, kun ajoimme pohjoiseen tiellä F-35).

Tässä on joitain kuvia ajomme kohdasta. [19659004]  Kjalvegur Street "leveys =" 1300 "korkeus =" 867

F-35 ja yhden kaistaisen silta Kerlingarfjöllistä etelään.

 Kerlingarfjoll-liikennemerkki "leveys =" 1300 "korkeus =" 867

Liikennemerkki, joka osoittaa kohti Kerlingarfjollia.

 F-joen ylitys "leveys =" 1300 "korkeus =" 867

Yksi joki, joka ylittää F-35: n Kerlingarfjöllistä pohjoiseen.

 Islanti F Street "width =" 1300 "height =" 867

F-35 Kerlingarfjöllista pohjoiseen.

F-35 on avoinna useless kesäkuun puolivälistä joskus syyskuussa, jolloin ensimmäinen

Pro Travel Vihje: Tarkista sää- ja tieolosuhteet ennen kuin lähdet osoitteeseen www.street.is.

Pääset tänne julkisilla liikennevälineillä

Päivittäinen bussiyhteys Reykjavikiin, Gullfossiin, Kerlingarfjölliin , Varmahlid ja Akureyri (ja muut reitin varrella olevat kaupungit). Tämä bussi kulkee kesäkuun puolivälistä syyskuun alkuun. Aikataulujen hinnoittelu ja päivitykset saat napsauttamalla tätä.

Täällä talvella

Kerlingarfjöll Mountain Resort on avoinna ympäri vuoden. F-tiet sulkeutuvat, kun he saavat lumen, mutta voit silti saada tänne Superjeep-kiertueen. Älä odota vaellusta, kun polut ovat lumen peitossa, mutta voit mennä lumikenkäilyyn tai moottorikelkkailuun.

Kerlingarfjöllissä

Kerlingarfjöll-vuoristossa sijaitseva Kerlingarfjöll-vuoristokeskus. Tässä lomakohteessa on 10 mökkiä, hotellissa on 20 kahden hengen huonetta, joissa on oma kylpyhuone, asuntolan huoneet ja leirintäalue joen rannalla.

 Kerlingarfjoll Mountain Resort "leveys =" 1300 "korkeus =" 867

Jos haluat yöpyä hotellissa tai huviloissa, tee varauksesi vähintään 6 kuukautta etukäteen. Varasimme mökkiimme neljä ja puoli kuukautta ennen matkaa ja meillä oli vaikea löytää saatavuutta (vierailulle heinäkuun puolivälissä).

Asuimme yhdessä mökissä, jossa oli kaksi kahden hengen huonetta ja kaksi kylpyhuonetta (näitä pidettiin kahdella) erilliset huoneet: NYPA 5-1 ja 5-2). Huoneet ovat pieniä, hyvin yksinkertaisia, mutta siistejä, hiljaisia ​​ja jokaisella yksiköllä oli oma kylpyhuone.

 Kerlingarfjoll Chalet "width =" 1300 "height =" 867

Leirintäalue sai melko täynnä yön vierailustamme. Mitä olen oppinut, sinun ei tarvitse varata paikan etukäteen. Se on ensiksi tullut ensin palvelemaan teltan löytämiseksi joen varrella. Siellä on kylpyhuone ja suihku sekä keittiö aterioiden valmistamiseksi.

On myös paikan päällä sijaitseva ravintola, josta voit nauttia aamiaisen, lounaan ja illallisen. Illallinen maksaa 3000–4000 ISK per kilpi.

Majoitusta varten saat päivitetyn hinnoittelun ja katso kuvia, vieraile Kerlingarfjöll-sivustolla tai Reserving.com-sivustossa

Parhaat nähtävyydet Kerlingarfjöllissä

Kesällä parhaat asiat

Patikointi Kerlingarfjöllissa

Hveradalirin geoterminen alue

Jos teet yhden asian Kerlingarfjöllissä, sen pitäisi olla Hveradalirin vaellus. Siellä on kaksi tapaa: Patikointi Kerlingarfjöllin vuoristokeskuksesta tai ajo geotermiselle alueelle.

 Hveradalir "width =" 1300 "height =" 867

Austurfjöllin huiput

Tämä on 7 km: n vaativa vaellus, jossa pidät useita huippuja, mukaan lukien Snaekollur , Kerlingarfjöllin korkein huippu. Vaellus alkaa Keisin pysäköintialueelta ja kestää 5–6 tuntia.

 Snaekollur "width =" 1300 "height =" 867

Kerlingarfjöllin ympyräreitti

-päivän vaellus Kerlingarfjöllin piikkien yli. Suurin osa ihmisistä kestää kolme päivää, jotta tämä vaellus jatkuu. Voit tehdä tämän varaamalla paikkasi mökeissä verkossa etukäteen (sähköpostitse) tai varauspisteellä, kun saavut Kerlingarfjöll Mountain Resortiin. Jokaisessa mökissä on rajoitettu määrä sänkyä (10 max yhdessä mökissä), vaikka voit myös leirillä matkan varrella. Henkilöstön jäsen, jonka puhuin, sanoi, että se maksaa 6000 per yö pysyäkseen näissä mökissä. Lisätietoja täältä.

Rentoudu kuumalla keväällä

Kävelymatkan päässä Kerlingarfjöll-vuoristokeskuksesta on pieni lämpöallas. Lomakeskuksesta on 1,Three km: n kävely joen varrella, jotta pääset tänne (noin 20 minuuttia). Varmista, että seuraat joen oikealla puolella olevaa hyvin merkittyä polkua (kun kävelet vastavirtaan uima-altaalle) päästäksesi tänne.

 Kerlingarfjoll-kuumavesilähde "leveys =" 1300 "korkeus =" 867

 polku kuumaan lähteeseen "leveys =" 1300 "korkeus =" 867

retkeilyreitti kuumaan lähteeseen.

Katso Jokulfallin rotko ja Gygarfossin vesiputous

Voit ajaa aivan tämän vesiputouksen ja rotkon ohi ajaessasi Kerlingarfjöll-vuoristokadulle.

 Gygarfoss "leveys =" 1300 "korkeus =" 697

Vaellus Hveradalirin geoterminen alue

Meille Hveradalirin geoterminen alue oli Kerlingarfjöllin vierailun kohokohta. Nautimme siitä niin paljon, että teimme sen kahdesti!

Täälle pääsee kahdella tavalla: voit joko vaeltaa geotermiselle alueelle tai ajaa täällä.

Vaellus Hveradaliriin

Jos sinulla on paljon aikaa ja paljon energiaa, voit vaeltaa turvautumisesta geotermiseen alueeseen. Seuraavassa on yksityiskohtia:

Etäisyys: 11,5 km (7 mailia) edestakainen matka (tämä sisältää Hveradalirin tutustumisen)
Aika: 4 – 5 tuntia
Vaikeusaste: Keskinkertainen

Vaellus alkaa Kerlingarfjöll-vuoristokeskuksesta .

 Kerlingarfjollin silta "width =" 1300 "height =" 767

Aluksi se on ylämäkeen, jonkin verran yksitoikkoista kävelyä, mutta täältä pääset nauttimaan mukavasta näköalasta

 Kerlingarfjollin retkeilyreitti "width =" 1300 "height =" 867

Kun olet kaukana lomakeskuksesta, todella saa sellaisen tunteen, että olet syrjäisessä Islannissa, kunhan et jaa polkua liikaa retkeilijöiden kanssa.

Sitten polku nousee ja laskeutuu muutaman kerran. Jopa kesän puolivälissä jouduimme ylittämään lunta jatkamaan polkua pitkin.

 Lumikierto "leveys =" 1300 "korkeus =" 867

Kun polku saavuttaa geotermisen alueen, sinä voi kääntyä vasemmalle tai oikealle. Molemmat polut vievät sinut Hveradalirin sydämeen. Valitsimme mennä alas vasemmalle polulle ja varmuuskopioimme polun oikealle, kun nousimme takaisin Kerlingarfjöll-vuoristokeskukseen.

 Hike Kerlingarfjoll "width =" 1300 "height =" 867

Voitko havaita Timin ?

Ajo Hveradaliriin

Lomakeskuksesta on 3 km: n ajomatka karhealla, soratietä kohti, jotta pääset Hveradalir-pysäköintialueelle. Tämä asema vie noin 10 minuuttia.

 Hveradalir Pysäköinti "leveys =" 1221 "korkeus =" 794

Täältä unohdat geotermisen alueen. Se on jyrkkä kävelymatka sarjaan portaita, jotta pääset laaksoon. Tästä eteenpäin suurin osa ihmisistä viettää 2-3 tuntia polkuja kävellen ja tutustuen tähän hyvin ainutlaatuiseen maisemaan.

Kokemuksemme: Teimme tämän vierailumme toisena päivänä. Saavuimme klo eight.45 ja saimme koko paikan itsellemme klo 9.45 asti. Se oli mahtavaa!! Ja olimme järkyttyneitä, koska se ei ollut edes varhain. Monet päivämatkajat saapuvat kuitenkin keskipäivällä, ja silloin tämä alue on vilkkain.

Kuvia Hveradalirista

Meillä oli räjähdys, joka tutkii tämän paikan jokaista nurkkaa ja krannia.

 Hike Hveradalir Geoterminen alue "leveys =" 1300 "korkeus =" 867

Voitko nähdä kaksi retkeilijää polulla?

 Earth Trekkers "width =" 1300 "height =" 881

 Hveradalir Hike "leveys =" 1300 "korkeus =" 867

 Hveradalir Bridge "width =" 1300 " korkeus = "867

 Värit" leveys = "1300" korkeus = "867

 Kara reitillä" width = "1300" height = "867

 Kerlingarfjoll Hike "width =" 1300 "height =" 867

Päiväretki tai yöpyminen?

Onko parasta pysyä yhdessä (tai useammassa yössä) Kerlingarfjöllissä tai käydä alue päiväretkellä? Vastaus riippuu siitä, kuinka paljon aikaa sinulla on ja mitä haluat tehdä täällä.

Päiväretkenä

Jos ainoa asia, jonka haluat tehdä, on vaeltaa Hveradalirin geotermiselle alueelle, voit käydä päiväretkenä Kerlingarfjölliin. . Paras on tehdä tämä kultaisen ympyrän kautta.

Fludir-hotellistamme kesti vain 2 tuntia Kerlingarfjöll-vuoristoalueelle. Täällä voit tutustua Hveradaliriin ja ottaa joko piknikillallisen lomakeskuksessa tai syödä ravintolassa. Voit joko palata Kultaiseen ympyrään tai jatkaa pohjoiseen Islannin pohjoiseen.

Yhden tai useamman päivän kanssa

Yöpyminen antaa sinulle enemmän rauhallisen kokemuksen ja antaa sinulle ylimääräisen päivän, mikäli sinulla on huono sää.

Yhdellä tai useammalla yöllä voit tehdä myös toisen vaelluksen. Snaekollur oli listallamme korkea, mutta toisen päivän pilviset olosuhteet pitivät meitä tekemästä vaellusta (vuorenhuippu oli täysin piilotettu pilvien taakse)

Mitä me teimme

Päivänä 1 ajoimme Kerlingarfjölliin Fludir, joka sijaitsee kultaisella ympyrällä. Keskipäivä nousimme Hveradaliriin. Söimme illallisen lomakeskuksen ravintolassa.

Päivänä 2 kävimme Hveradalirin geotermisellä alueella toisen kerran, tällä kertaa ajaessamme sinne. Se oli räjähdys, jolla oli kaikki itsellemme. Alkuperäinen suunnitelmamme oli vaeltaa Snaekolluriin, mutta koska huippu piilotettiin pilvien takana, päätimme palata sen sijaan Hveradaliriin. Keskipäivällä ajoimme pohjoiseen ja vietimme yön Pohjois-Islannissa Keldadalurin maalaismökkeissä, lähellä Varmahlidia.

Vinkkejä parhaan kokemuksen saamiseksi

Tuo paljon kerroksia. Jopa heinäkuun puolivälissä se oli täällä kylmä, melkein viileä hattuja ja käsineitä varten. Vaelluskengät ovat välttämättömiä, ja niin on sateen takki

Pysy retkeilyreiteillä. Savi maaperä on erittäin hauras ja askeleesi ovat näkyvissä pitkään.

Varmista, että sinulla on täysi säiliö kaasua, ennen kuin ajat Kerlingarfjölliin. F-35: ssä ei ole huoltoasemia. Näimme paikkakunnalla kaasupumpun, mutta se ei näyttänyt liian luotettavalta. Yhdellä täyden kaasun säiliöllä oli paljon varaa jopa Gullfossin läpi Kerlingarfjöllin pohjoisosaan asti.

 Kerlingarfjoll-kaasupumppu "width =" 1300 "height =" 867

Tärkeitä linkkejä [19659009] Jos haluat tarkistaa tieolosuhteet ennen lähtöä, käy osoitteessa street.is.

. Lisätietoja on virallisella Kerlingarfjöll-verkkosivustolla.

Luotettavin sääsivusto on www.verdur.is. Klikkaa tästä tarkistaaksesi sää ennen kuin lähdet.


Haluatko käydä Kerlingarfjöllissä ja Hveradalirin geotermisellä alueella? Kommentoi alla, jos sinulla on kysyttävää tai jos haluat jakaa kokemuksenne

Saatat pitää myös:

 Hike Kerlingarfjoll ja Hveradalir Islanti "width =" 346 "height =" 600 [19659004] Huomautus: Tämä viesti sisältää affiliate-linkkejä. Kun teet ostoksen jollakin näistä affiliate-linkeistä, maksamme sinulle pienen palkkion ilman lisäkustannuksia.